Čokoholikův sen: Na univerzitě budou studovat doktorát z čokolády!

Velikost textu: AAA

20. 8. 2014

Cambridgeská univerzita patří k nejprestižnějším vysokým školám světa. A studovat na ní každý rok touží desítky tisíc studentů, z nichž má většina ale smůlu. Žadatelů o postgraduální studium v Cambridgi ale možná bude ještě o dost víc. Škola chce totiž otevřít doktorandské studium v oboru čokoláda.

Zatím však nemá dostatek fundovaných odborníků. Aby mohla univerzita obor vypsat, musí nejprve přilákat docenty a profesory, kteří budou moct doktorandské studenty vést. Obor vypisuje katedra chemického inženýrství a biotechnologie.

Ke studiu se mohou hlásit absolventi chemických a potravinářských oborů s titulem magistr a vhodnou specializací.

Doktorandi, jak univerzita vysvětluje, se budou zabývat výzkumem stability a tuhosti čokolády v prostředí s vysokou teplotou.

„Obor bude zkoumat faktory, které umožňují čokoládě… zůstat tuhá a uchovat si kvality požadované zákazníky, když se uchovává a prodává v teplém prostředí,“ uvádí příslušná katedra Cambridgeské univerzity.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Související