Pizza s jedovatými pavouky, štíry a hady. Dáte si?

Velikost textu: AAA

13. 7. 2012

Nezvyklou variantu italského národního pokrmu nabízel Ismail Ertekin ve své curyšské restauraci.

Jen v málokteré zemi by bylo potřeba zakazovat pizzu s posypkou z jedovatých hadů, pavouků či štírů. Ovšem ve Švýcarsku byla tak oblíbená, že hygienikové zasáhli a skutečně tuto bizarní laskominu zakázali. Nezvyklou variantu italského národního pokrmu nabízel Ismail Ertekin ve své curyšské restauraci. Na povrch pizzy přidával velmi malé množství jedů v podobě homeopatických léků. Podle Ertekina bylo ředění jedů tak vysoké, že byly naprosto neškodné. Nedávno přitom ten samý podnikatel plnil média svou pizzou pro miliardáře, kterou servíroval s jedlým zlatem na povrchu. „Konzervanty ve většině jídel jsou mnohem škodlivější než moje jedovatá pizza. Byla opravdu velmi populární, zvláště u lidí, kteří mají fobii z pavouků či hadů. Brali tu pizzu jako způsob, jak svůj chorobný strach přemoci,“ dodal Ertekin.

„Lékařské produkty nejsou potravinami a nesmějí být tudíž použity jako ingredience při přípravě pokrmů. Proto jsme museli zakázat pizzu. Ta pizza jinak obsahovala ve skutečnosti jen velmi málo jedu,“ vysvětlil za švýcarské hygieniky Ferdinand Uehli.

Autor: hans, Famous Foto: Thinkstockphotos

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Nejčtenější